Το Maracaibo που είναι ...η Ικαρία !!!

Ικαρία

Στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο " Maracaibo και οι αστραπες Catatumbo -Ενα Παγκοσμιο Ρεκορ" χρησιμοποίησα μια φωτογραφία που βρήκα απο πληθώρα δημοσιευμάτων τα οποία ανέφεραν οτι αυτή προερχόταν από το εξωτικό Maracaibo της Βενεζουέλας. Το έναυσμά μου για να γράψω αυτό το άρθρο ήταν ένα Twitter που αναφερόταν στην περιοχή αυτή και , καθώς είχα διαβάσει την σχετική μελέτη πριν από 2 χρόνια , έγραψα το συγκεκριμένο άρθρο προσθέτοντας την σχετική φωτογραφία ως αρχική , καθώς ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακή.

Πρίν από λίγο όμως ένας καλός φίλος με πληροφόρησε οτι η φωτογραφία αυτή προέρχεται βασικά από την ...Ικαρία.

Εάν επισκευτείτε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα παρατηρήσετε και σεις οτι ο κύριος Κοτσιόπουλος πήρε αυτή την ακολουθία  φωτογραφιών με 70 φωτογραφίες  η οποία παρουσιάζει τις αστραπές που εμφανίστηκαν  κατά τη διάρκεια μιας έντονης καταιγίδας το  καλοκαίρι του 2011 στο νησί της Ικαρίας, κοντά στην νοτιοδυτική ακτή της Τουρκίας. Αυτή η καιρική δραστηριότητα  έλαβε χώρα  κατά τη διάρκεια της φωτογραφικής του καταγραφής  στην διάρκεια της ολικής έκλειψης σελήνης  στις 15 Ιουνίου 2011.

Για να φτιάξει  αυτό το "Shoot" -όπως εξηγεί ο φωτογράφος - έβαλε τη φωτογραφική μηχανή του σε τρίποδο, λαμβάνοντας συνεχείς φωτογραφίες διάρκειας 20 δευτερολέπτων. Περισσότερες  από 100 αστραπές συλλήφθηκαν σε αυτή την αλληλουχία, η πλειοψηφία των οποίων ήταν δυναμικές από τα σύννεφα προς το έδαφος.

Αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα της φωτογραφικής δουλειάς του κ. Κοτσιόπουλου έχει ήδη παρουσιαστεί σε 1734 ρεπορτάζ που το χρησιμοποιούν για να αναφερθούν σε καταιγίδες . Δείτε παρακάτω :

Εάν χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο ανίχνευσης της πηγής φωτογραφιών που είναι το πρόγραμμα TinEye , μπορούμε να ανιχνεύσουμε την πηγή μιας φωτογραφίας  και να βρούμε τον δημιουργό της . Τα δικαιώματα του αρθρογράφου αλλά και του φωτογράφου είναι τα ίδια θα πρέπει να αναφέρονται και γιατί όχι να αμείβονται εάν χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς .

Κλείνω αυτό το άρθρο μου με τις ευχαριστίες μου προς τον κ. Κοτσιόπουλο και γενικότερα σε όλους τους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφους  που δίνουν το εξαιρετικό χρώμα τους στα άρθρα και τα ρεπορτάζ .