Η πρόγνωση από Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 24 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Η τάση του καιρού το επόμενο 15ημερο στην Αθήνα 

Υπάρχει πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας κατά 4 με 5 βαθμούς , από Παρασκευή έως Τρίτη , αλλά μετά θα επισρέψουμε και πάλι περί τους 24 βαθμούς Κελσίου