Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού από 15 Φεβρουαρίου 2019

14/02/2019
Περιγραφή: 

Την Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται αρχικά αίθριος, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βορείας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βορειά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονιά στα ορεινα-ημιορεινα. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιά οπού πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα θα επικρατήσει γενικά αίθριος και μόνο στα βορειά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία: δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βορειά τις πρωινές ώρες.

Την Κυριακή στα δυτικά και τα βορειά προβλέπεται γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νοτιά, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία τα Δωδεκάνησα οπού πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι: στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βορειά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.