Το Mega δεν πρέπει να "δοθεί σαν Ιφιγένεια" ...

Mega

Με το άρθρο μου θέλω να αποδείξω οτι το Mega  έχει αξία όχι μόνο για τα μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας  που κάποτε φιλοξενούσε και εργαζόντουσαν σε αυτό, καθώς και στην μεγάλη ταινιοθήκη του,  που αξίζει πολύ περισσότερο απ ότι νόμιζαν κάποιοι συμπολίτες μας. Το Μega αγαπητοί φίλοι αξίζει όμως πολύ περισσότερο για το έμψυχο υλικό του , που με αυταπάρνηση ακόμα παραμένει , στηρίζοντας το κανάλι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΨΙΛΟΝ

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 βρέθηκα στα πλατό του Epsilon TV,  καλεσμένος στην Εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού "Επιτέλους Σαββατοκύριακο" . Την ευχαριστώ προσωπικά -αλλά και το κανάλι - διότι μου δόθηκε η ευκαιρία έστω σε αυτά τα 10 λεπτά της συζήτησής μας ,σε μια ψυχαγωγική εκπομπή , να πω δυο λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στο Mega.

https://youtu.be/7xfHDm4WS9c  (Δείτε το Video) 

Ο διαχωρισμός της εργασιακής μου σχέσης με το κανάλι τέθηκε εξαρχής στην συνέντευξη ,  για τα τονιστεί ότι η προσφορά εργασίας μου δεν ήταν υποχρεωτική και εξαρτημένη όπως ήταν και παραμένει των υπολοίπων εργαζομένων στο MEGA και οι οποίοι  παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 1,5 χρόνο. Συνειδητή μου όμως επιλογή , όλο αυτό το χρονικό διάστημα,  ήταν να παραμείνω  στο κανάλι σαν το μοναδικό ζωντανό πρόγραμμα , στηρίζοντας τους συνεργάτες μου από την μια μεριά και παράλληλα από την άλλη να υποστηρίζω τις επίσημες προγνώσεις της ΕΜΥ , όπως έκανα τόσα χρόνια. 

Γεγονός είναι ότι η τηλεθέαση του Mega διατηρήθηκε πολύ υψηλή για τα δεδομένα και τις συνθήκες λειτουργίας στο σύνολο του καναλιού, αλλά και στην εκπομπή του καιρού,  που μέχρι τον περασμένο μήνα ήταν πρώτη σε εκείνο το χρονικό διάστημα που βρισκόταν στον αέρα . Παραπάνω απεικονίζεται η τηλεθέαση του Mega στο νεανικό κοινό , όπου στο διάστημα που προβάλλεται και ο καιρός φτάνει στο καταπληκτικό ποσοστό του 21.6 % .

Απορίας άξιο είναι ότι μετά τις αλλαγές που υπήρξαν στη μετοχική σύνθεση του καναλιού και μετά την εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τηλέτυπος , δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια για λειτουργία ζωντανού προγράμματος του Mega. Οι ιδιοκτήτες του φαίνεται ότι το έχουν εγκαταλείψει και το κανάλι βρίσκεται σαν καράβι ακυβέρνητο με παρακαταθήκες την ταινιοθήκη και κυρίως το πείσμα των απλών εργαζομένων που ευελπιστούν να τους αποδοθούν τα νόμιμα δεδουλευμένα.

Πρέπει απαραίτητα να ληφθούν πρωτοβουλίες από τις 3 ανεξάρτητες εξουσίες ενός Δημοκρατικού Πολιτεύματος για την απόδοση των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους. Η εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση) δεν φτάνει να δώσει μόνο εάν βοήθημα για να καλύψει αυτή την "αδικία" , αλλά παράλληλα θα πρέπει να κινήσει διαδικασίες τέτοιες που η νομοθετική εξουσία (κοινοβούλιο) να μπορέσει να θεσπίσει πιο δίκαιους νόμους.  Διότι ο νόμος- που πρέπει πάντα να τηρείται από τους πολίτες- χρειάζεται και πρέπει να είναι δομημένος έτσι ώστε να είναι σεβαστός από όλους. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα έπρεπε να ληφθούν και από την τρίτη εξουσία , τον τρίτο πυλώνα της Δημοκρατίας την δικαστική εξουσία η οποία έχει τα αρμόδια όργανα ελέγχου τήρησης των νόμων.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Πριν από ενάμισυ χρόνο ελήφθη η απόφαση διερεύνησης του θέματος των δανείων των ΜΜΕ αλλά και της χρηματοδότησης των κομμάτων από Διακυβερνητική Επιροπή της Βουλής . Τα πρακτικά αυτά πέρσι τον Ιανουάριο ήρθραν στην δημοσιότητα και ο κάθε πολίτης  μελετώντας τις 461 σελίδες τους,  έχει μια σαφή εικόνα του τοπίου που διαμορφώθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μέσα από τα χρήσιμα συμπεράσματα  αυτού του πορίσματος , εκείνο που καταλαβαίνουμε όσοι ξέρουμε από μέσα το Mega , είναι οτι το κανάλι κατά κάποιο τρόπο "δόθηκε" ως Ιφιγένεια στον βωμό της εξυγίανσης του χώρου, συμπαρασύροντας ανθρώπους που δεν έφταιγαν απολύτως σε τίποτα . 
Σημειώνεται οτι η ταινιοθήκη του MEGA μέσα στον ενάμισυ χρόνο λειτουργίας απέφερε 55 εκατομύρια ευρώ και απεδείχθη περίτρανα το δίκιο που είχε ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του καναλιού ο κύριος Ηλίας Τσίγκας όταν εκλήθη ενώπιον της επιτροπής και τα όσα υποστήριξε για το Mega  λέγοντας  ότι η αξία αυτής της ταινιοθήκης , βρίσκεται πολύ πιο πάνω τα 10 εκατομμύρια που έλεγαν κάποιοι και βεβαίως οτι αυτή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία όταν προβάλλεται από το ίδιο το κανάλι παρά από κάποιο άλλο. Γεγονός είναι οτι η καταγγελία της σύμβασης , αποδεικνύεται οτι ήταν ακαιρη , καθώς το κανάλι επέδειξε οτι εξακολουθεί ακόμη και τώρα με την θηλειά στο λαιμό να είναι κερδοφόρο και τελικώς αυτή η καταγγελία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα με  μεγαλύτερο αυτό της δέσμευσης των εσόδων .  

Κλείνοντας αυτό το άρθρο θέλω να τονίσω ότι το θέμα του Mega πρέπει να επανεξεταστεί. Πρώτα από τους ιδιοκτήτες του και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕ εταιρείας που τους εκπροσωπεί , να διατυπωθούν δημόσια κάποιες θέσεις για το μέλλον του εφόσον οι τελευταίες εκθέσεις αξιολόγησης του οίκου  το κρίνουν βιώσιμο. Βεβαίως η επιλογή οτι δεν θα συμμετάσχει στις άδειες έχει ληφθεί από την ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του στον τηλεοπτικό διαγωνισμό . Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι έχουμε ακόμη χρόνο και για άλλο χαρακτήρα και προσανατολισμό της φυσιογνωμίας του καναλιού , τουλάχιστον για να διασφαλιστούν κάποιες θέσεις εργασίας. Βέβαια για τα θέματα αυτά  άλλοι θα πάρουν τις αποφάσεις και θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναολογούν . Θυμίζω πάντως ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έμπρακτη στήριξη ήδη έχουν οι εργαζόμενοι του καναλιού από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ , ΕΤΙΤΑ  και άλλων σωματείων του χώρου , ενω πρέπει αναλόγως να κινηθεί και η συντεταγμένη Πολιτεία και να δοθεί ένα τέλος στην ΟΜΗΡΙΑ 400 και πλέον απλήρωτων εργαζομένων

ΘΝΚ