Η μεσοπρόθεσμη προοπτική του καιρού για το επόμενο 10ημερο

Ευρώπη

Η πρόγνωση του καιρού για την εβδομάδα πόυ μας έρχεται. Με την βοήθεια των προγνώσεων δείγματος δίνουμε και την περαιτέρω τάση του καιρού , σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται όμως από πολλή αστάθεια και είναι φυσικά πολύ παρακινδυνευμένο να επεκταθείς πέραν της εβδομαδιαίας πρόγνωσης.Όπως παρατηρείτε στην  παρακάτω πρόγνωση  δείγματος για την Αθήνα μετά τις 21 Απριλίου οι προγνωστικές καμπύλες της θερμοκρασίας παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις.

Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι η αστάθεια μειώνεται και γιαυτό τον λόγο τα σενάρια υετού στον οριζόντιο άξονα δεν δίνουν κάτι σημαντικό . Μια γενική εκτίμηση της της θερμοκρασίας είναι να κυμανθεί προς τους 19 με 22 βαθμούς , μετά την πτωτική πορεία που θα ακολουθήσει αυτή την εβδομάδα .

Στο παραπάνω μετεώγραμμα περιγράφεται ο υετός , η θερμοκρασία και ο καιρός με σύμβολα ανά 3ωρο μέχρι και την Μ. Τετάρτη.

Για μια γενική εικόνα του καιρού σε όλη τη χώρα δείτε το βίντεο που ακολουθεί , το οποίο παράγεται με την βοήθεια του πρώην συναδέλφου στο Mega , Giancarlo Patterna .

Η ταση του καιρου για το επομενο 10ημερο apo 15 Απριλιου 2019

Θα επενέλθω στα μέσα της εβδομάδος με ανανέωση των προγνώσεων

Καλές γιορτές